Wat houdt een module van PEP eigenlijk in?

Onderwerp

De context en de klant, afspraken en voorschriften, externe adviseurs, plichten en verantwoordelijkheden, offertes en contracten: bij het werk van een professional komt meer kijken dan alleen het ontwerpen; dat doe je tussen de bedrijven door.

Om je beroep goed uit te kunnen oefenen moet je oa. minstens verstand hebben van contracten en offertes:

  • intern met je personeel, baas en leveranciers
  • extern met je opdrachtgever (PVE en adviseur contract)
  • met de overheid (Bouwbesluit, WRO en vergunning)
  • met je uitvoerder (Bestek en voorwaarden)

Daarnaast zijn er allerlei bedrijfstechnische aspecten die bij het ondernemen horen: ben je zelfstandig ondernemer zonder personeel? Dan moet je alle facetten van het vak en van de bedrijfsvoering zelf beheersen. Wat moet je daar allemaal voor weten? Ook moet je eigen strategieën, werkwijze en bedrijfsvisies ontwikkelen waar vanuit je handelt. Hoe doe je dat?

Ben je werknemer bij een bureau? Dan moet je weten welke positie je hebt en welke rol je vervult. Je voert de visie van het bureau uit, kan je die doorgronden? Weet je hoe de bedrijfsstructuren werken en welke processen er spelen?

En dit alles speelt zich af in een bepaalde tijdgeest. Door de tijd heen veranderen ook diverse uitgangspunten. Hoe ga je daarmee om? Klopt je contract nog wel? Hoe ga je om met ao. meerwerk en de veranderende omstandigheden? Wat is je rol als ontwerper en wanneer ben je de procesmanager, de bouwbegeleider, de zakelijk verantwoordelijke?

Al deze aspecten zijn in alle fases van een project van toepassing. Van initiatief tot ontwerp, van bouwvoorbereiding tot oplevering. Daarom behandelen we deze dag diverse aspecten waarmee een doorsnede van het totale proces zichtbaar gemaakt wordt. Dit doen we aan de hand van voorbeelden, korte lezingen en interactieve discussies.

 

Interesse?

Heb je interesse in deze Masterclass, schrijf je dan in! Je krijgt een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locaties, tijden en data. We kunnen een beperkt aantal mensen toelaten, dus wie zich als eerste inschrijft, is als eerste genoteerd als deelnemer.