Op vrijdag 21 juni 2019 vindt de allereerste Dag van de Jonge Ontwerper plaats in Amsterdam. Met deze dag brengen we jonge ontwerpers en opdrachtgevers met elkaar in contact en tonen we de kwaliteit van de nieuwe generatie architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en interieurarchitecten. De thema’s energietransitie en duurzaamheid staan centraal in deze eerste editie.

 

De Dag van de Jonge Ontwerper (DJO) bestaat uit een besloten programma en een publiek evenement. In het besloten gedeelte werken de ontwerpers samen met de professionals aan reële casussen ingebracht door o.a. AM, BPD, Ymere, Wonam, G&S Vastgoed en de Alliantie.

 

Feestelijk programma

Aan het eind van de middag zijn openbare presentaties van de workshops bij te wonen, is er een lezing van Floris Alkemade (Rijksbouwmeester) en wordt de Archiprix 2019 feestelijk geopend.

15.30 uur: Inloop

16.15 uur: Start programma

16.20 uur: Lezing van Rijksbouwmeester Floris Alkemade

 

Hoe kunnen de grote maatschappelijke vraagstukken van nu de sleutel zijn voor welkome structurele verbeteringen in de toekomst? En hoe kan optimisme en verlangen een krachtige motor zijn voor verandering? Rijksbouwmeester Floris Alkemade spreekt over het inzetten van ontwerpkracht voor het creëren van maatschappelijke meerwaarde tijdens de Dag van de Jonge Ontwerper.

 

16.50 uur: Presentatie van de drie beste pitches van de Dag van de Jonge Ontwerper, waarna Floris Alkemade reageert op de pitches

17.10 uur: bezichtiging tentoonstelling Archiprix Nederland 2019 en Archiprix International Santiago Chile 2019 (te bezoeken van 18 t/m 23 juni)

17.30 uur tot 19.00 uur: feestelijke borrel in Bierwerf Homeland, te bereiken binnendoor via de Studio van NEMO

 

Toegang: iedereen is welkom het feestelijke programma bij te wonen. Geen RSVP of tickets

Locatie: De Studio van NEMO, Marineterrein Amsterdam

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027 A, 1018 JA Amsterdam

 

 

Over de locatie

De Dag van de Jonge Ontwerper vindt plaats bij unieke locaties op het Marineterrein: De Studio van NEMO, Pension Homeland, Brouwerij Homeland en TV Academy/Academy Pictures

 

De Studio van NEMO is een extra locatie op het Marineterrein van NEMO Science Museum. De Studio is een laboratorium om samen met inhoudelijke partners en met het publiek, laagdrempelige en interactieve tentoonstellingen en programma’s te bedenken, testen en toepassen. De opzet van De Studio past goed bij het innovatieve karakter van het Marineterrein, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving.

 

Over de jonge ontwerpers

Dit jaarlijks terugkerend evenement is opgezet voor de ontwerpers van PEP (Professional Experience Programme), genomineerden voor de Archiprix, deelnemers van Young Innovators en geselecteerden van de BNA Next Step.

 

De Dag van de Jonge Ontwerper wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam, Archiprix en PEP en in samenwerking met Young Innovators, BNA Next Step en NEMO Science Museum.

 

Logo's partners